Росія має проблеми з ефективністю стратегії масованих ракетних ударів по Україні — Британська розвідка
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія має проблеми з ефективністю стратегії масованих ракетних ударів по Україні — Британська розвідка

Росія має проблеми з ефективністю стратегії масованих ракетних ударів по Україні — Британська розвідка
Джерело:  online.ua

За інформацією розвідка Британії, стратегія РФ зі знищення критичної інфраструктури України не є досить ефективною, як можна було передбачити, до прикладу, на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: Twitter Міністерства оборони Британії

Російська стратегія ракетних ударів по Україні не ефективна

Починаючи з жовтня 2022 року, Росія неодноразово атакувала розподільчу мережу України, насамперед крилатими ракетами. Це, ймовірно, перший приклад спроби Росії реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей, яка є ключовим компонентом військової доктрини, прийнятої нею в останні роки, - зазначається у повідомленні.

Російський план передбачає використання ракет дальнього радіуса дії для ударів по об’єктах критичної інфраструктури національного рівня, а не по збройних силах країни-ворога, із метою деморалізації населення і примушення влади держави-ворога до капітуляції.

У зведенні міністерства оборони Британії наголошується, що через російські масовані удари продовжує зростати дефіцит електроенергії в українській енергетичній системі, а це призводить до невибіркових, широкомасштабних гуманітарних проблем по всій Україні.

Міністерство Британії додає, що ефективність російської стратегії ракетних ударів по Україні, ймовірно, погіршилася, оскільки значну частину свого ракетного арсеналу Росія уже вичерпала, залишилися тільки старі ракети, які виготовлялися у Радянському Союзі.

Оскільки Україна успішно мобілізувалася протягом дев'яти місяців, матеріальний і психологічний ефект операції масованих ракетних ударів – буде значно меншим, ніж якби цю стратегію РФ використовувала на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що у розвідці Великої Британії заявили, що Росія збирається розширити репресивні повноваження над росіянами, які можуть опиратися кремлівському режиму, оскільки з 1 грудня набудуть чинності поправки до "Закону про іноземних агентів" 2012 року, схвалені президентом РФ Володимиром Путіним у липні 2022 року. Це спрямовано на придушення інакомислення в РФ.

У розвідці зазначають, що така тенденція почалася після повернення Путіна на посаду президента в 2012 році й різко посилилася після вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?