Західні аналітики оцінили ймовірність звільнення Криму військовим шляхом
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики оцінили ймовірність звільнення Криму військовим шляхом

Західні аналітики оцінили ймовірність звільнення Криму військовим шляхом
Джерело:  online.ua

На думку країн Заходу, звільнення Криму від окупації РФ військовим шляхом буде дуже важким і кривавим. Тому західні партнери України дуже стримано ставляться до цього питання. 

Джерело:  The Economist

На Заході побоюються спроб України звільнити Крим військовим шляхом 

В матеріалі видання зазначається, що загрозу для українських військових у разі операції щодо звільнення анексованого півострову становитимуть російські партизани, а також вузькі, відкриті смуги або болотиста місцевість Криму.

Військові операції в Криму, як правило, закінчуються тисячами загиблих: тільки за останнє століття сотні тисяч загинули, перш за все в громадянській війні в Росії і Другій світовій війні, не кажучи вже про величезні жертви під час Кримської війни 1850-х років. Захоплення півострова зазвичай вимагало перетину вузьких, відкритих смуг або болотистих місцевостей. Військові експерти, які добре знають рельєф півострова, відзначають, що топографія півострова повинна змусити Україну задуматися, - наголошують автори матеріалу.

При цьому партнери на Заході побоюються, що операція з повернення Криму або Донбасу може підштовхнути Москву до застосування ядерної зброї.

За словами екс-командувача десантно-штурмовими військами України Михайла Забродського, операція щодо звільнення Криму готовалась до 2023 року.

Крім того, він вказав, що ЗСУ не будуть йти на лобовий штурм Криму.

Водночас у Києві визнають, що повернути Крим і Донбас буде складніше і, ймовірно, українська армія зіткнеться з російськими партизанами.

У виданні попередили, що повернення Криму дорого обійдеться Україні у військовому плані і може призвести до розколу серед союзників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?