Росія має взяти відповідальність - Кремлю поставили жорсткий ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія має взяти відповідальність - Кремлю поставили жорсткий ультиматум

Росія має взяти відповідальність - Кремлю поставили жорсткий ультиматум
Джерело:  Укрінформ

У Євросоюзі відреагували на трагічну загибель трьох українських військовослужбовців у зоні проведення Операції Об'єднаних сил. Представники співдружності вказали на причетність Росії до загострення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами Набіли Массралі — речниці ЄС із закордонних справ та політики безпеки, Росія продемонструвала невиконання мінських домовленостей та підсумків переговорів у "нормандському форматі".

"Ми прочитали доповідь про вбивство трьох українських військовослужбовців та поранення ще двох збройними силами за підтримки Росії. Відповідно до цієї доповіді, однією із жертв став офіцер-медик, який намагався евакуювати тіло вбитого військовослужбовця. Ця ескалація насильства та збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі суперечать мінським домовленостям та зобов’язанням Нормандського саміту від грудня 2019 року", - говориться в офіційному зверненні.

Представниця співдружності звернула увагу, деескалація повинна тривати з максимальною стриманістю, сторони повинні дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

"Ми очікуємо, що Росія візьме на себе відповідальність, використає свій вплив на збройні сили, які вона підтримує, тобто повною мірою виконуватиме власні зобов’язання за Мінськими угодами", - підкреслив офіційний Брюссель.

Нагадаємо, інцидент стався 13 липня. Підрозділ з військовим медиком у складі вирушив до місця загибелі щонайменше одного бійця ЗСУ неподалік від населеного пункту Зайцево. Окупаційні війська відкрили вогонь по військовослужбовцях, хоча напередодні командування отримало підтвердження щодо дотримання режиму "Тиша".

Військовий медик загинув. Подія сколихнула українську владу, навіть іноземні партнери жорстко відреагували на цинічну витівку.

Я повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ закликав держави-учасниці ОБСЄ оперативно відреагувати на вбивство проросійськими силами українського військового медика на Донбасі, оскільки, як уже повідомлялося раніше, вбивство має усі ознаки воєнного злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?