Росія майже сформувала три дивізії біля кордону України: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія майже сформувала три дивізії біля кордону України: що відбувається

Росія майже сформувала три дивізії біля кордону України: що відбувається
Джерело:  Укрінформ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив про поновлення широкомасштабних бойових дій із боку РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, є загрози, які на сьогодні залишаються актуальними і які потрібно не просто відслідковувати, а потрібно здійснювати заходи щодо їх нейтралізації або недопущення підвищення їх рівня.

"По-перше, одна з основних загроз – це загроза територіальній цілісності України і можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. Вона залишається, і РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ", - сказав він.

Окрім того, Скібіцький зазначив, що РФ вже на початку наступного року матиме біля кордону сили, які зможе задіяти для наступу на Україну.

"На сьогодні, починаючи з 2015 року, вже по суті завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону – це 3-я, 144-а та 150-а мотострілецькі дивізії. Крім того, продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на нашому напрямку. І згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже у кінці 2019 – початку 2020 року. Тобто це ті заходи, які дозволять мати боєготові з’єднання, здатні діяти на нашому напрямку", - пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, російське окупаційне командування вирішило перекинути на Кримський півострів угрупування з військовими безпілотниками. Ескадрилья БПЛА  буде розвідувати  акваторію Чорного моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?