Росія могла інсценувати атаку безпілотника на Кремль — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія могла інсценувати атаку безпілотника на Кремль — ISW

Росія могла інсценувати атаку безпілотника на Кремль — ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики з ISW вважають, що Росія сама могла інсценувати атаку безпілотника на Кремль, щоб виправдати війну для свого населення та створити умови для ширшої підтримки війни серед суспільства.

Джерело: ISW

Навіщо РФ інсценувала атаку БПЛА на Кремль

За кількома ознаками можна стверджувати, що удар був внутрішньо організований і цілеспрямованим.

У ISW нагадали, що нещодавно російська влада послили внутрішню ППО у межах Москви, тому є вкрай малоймовірним, що два безпілотники могли пройти кілька кордонів протиповітряної оборони та підірватися просто над серцем Кремля в спосіб, який забезпечив ефектні кадри для відео.

Удар, який не був би виявлений і знищений засобами протиповітряної оборони і зумів вразити таку важливу ціль, як Кремлівський Сенатський палац, став би значним збентеженням для Росії.

Також аналітики зазначили, що узгоджена та скоординована реакція Кремля на інцидент свідчить про те, що напад було підготовлено всередині країни.

Якби атака безпілотників не була внутрішньою організацією, це було б несподіванкою. Цілком ймовірно, що офіційна відповідь Росії спочатку була б набагато більш неорганізованою. Зокрема, Кремль не зміг дати своєчасну та послідовну інформаційну відповідь на інші військові приниження, створені не ним самим.

Отже, за висновком аналітиків, послідовна російська реакція свідчить про те, що Росія влаштувала цей інцидент у безпосередній близькості до свята Дня Перемоги 9 травня, щоб  представити війну своїй внутрішній аудиторії як екзистенційну.

Атака БПЛА на Кремль

3 травня пресслужба Кремля поширила відео, на якому видно, як дрон детонує біля флагштока на вершині будівлі Кремлівського Сенатського палацу в Москві. У цей час двоє невідомих піднімаються на купол будівлі.

Кремль звинуватив в атаці Україну та назвав інцидент «спланованим терактом» з метою вбити президента Росії Володимира Путіна. Там також уточнили, що Путіна не було в Кремлі під час нападу, тому він не постраждав.

Українські офіційні особи, включно з президентом Володимиром Зеленським, наголошували, що Україна не причетна до атаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?