Росія намагалась заблокувати рішення ЄС по безвізу для України - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія намагалась заблокувати рішення ЄС по безвізу для України - Порошенко

Росія намагалась заблокувати рішення ЄС по безвізу для України - Порошенко
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що російське лобі у Євросоюзі безуспішно намагалось заблокувати рішення про надання Україні безвізового режиму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

"Багато хто протидіяв, як ззовні, так і зсередини. Але довгий і складний шлях ми пройшли разом. Ми це зробили. Політики, які приймали відповідальні рішення, як у випадку з електронним декларуванням. Громадянське суспільство, яке підтримувало рух до Європи. Наші друзі в Євросоюзі, які протидіяли численним спробам російського лобі заблокувати наш безвіз", - йдеться у зверненні президента у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Читайте також: Порошенко розповів про переваги надання безвізу

Порошенко також додав, що затвердження безвізу для України – це "гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави".

"Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору", - наголосив він.

Нагадаємо, 26 квітня, Рада Європейського союзу на рівні послів погодила надання Україні безвізового режиму.

6 квітня депутати Європейського парламенту проголосували за надання українцям права на в’їзд до Європейського Союзу без віз.

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко у відеозверненні з приводу затверждення Радою міністрів Євросоюзу безвізового режиму із Україною подякував всім, хто був причетним до цієї події.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?