Росія не тільки окупувала Крим - Україна закликала світ покарати Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не тільки окупувала Крим - Україна закликала світ покарати Путіна

Росія не тільки окупувала Крим - Україна закликала світ покарати Путіна
Джерело:  online.ua

Росія не тільки окупувала Крим, а й влаштувала там інформаційне гетто. Окупанти систематично знищують свободу слова на півострові, переслідують і затримують журналістів і блогерів під приводом боротьби з екстремізмом або сепаратизмом і всіляко перешкоджають їх роботі. Тим самим вони не тільки позбавили кримчан свободи слова, а й поширюють мову нетерпимості, створюючи з українців і кримських татар образ ворога. У Всесвітній день свободи преси МЗС України звернулося із закликом до міжнародної громадськості посилити тиск на російську владу для захисту журналістів на тимчасово окупованих територіях України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Українські дипломати підкреслили, що за шість років окупації Центр прав людини і Кримська правозахисна група зафіксували понад 300 порушень прав журналістів та блогерів. Більш того, з 3 тисяч ЗМІ, які офіційно діяли на півострові до 2014 року, змогли пройти перереєстрацію на вимогу окупантів лише 232. Деякі ЗМІ намагалися пройти реєстрацію більше трьох разів, але з формальних причин отримували відмову.

"Росія фактично позбавила населення можливості почути альтернативну думку, блокуючи сигнали українських радіостанцій і доступи до онлайн видань. Закликаємо міжнародне співтовариство до рішучих дій проти знищення свободи слова і грубого порушення прав людини РФ у тимчасово окупованому Криму. Висловлюємо повну підтримку журналістам, блогерам і всім тим , хто не дивлячись на репресії не боїться публічно висловлювати свою громадянську позицію ", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, 3 травня весь світ відзначає Всесвітній день свободи преси. Це свято було засновано Генасамблеєю ООН в 1993 році - його головна мета полягає в захисті свободи слова, журналістів і ЗМІ. У 2020 році День свободи преси проходить під девізом "Журналістика без страху і упередження" з акцентом на те, що всі країни світу повинні забезпечити безпеку журналістам, які все частіше стають жертвами кампаній з дискредитації, фінансового тиску, нападок з боку влади і ангажованих ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія ігнорує судовий наказ по Криму, в зв'язку з чим Україна звернулася за допомогою до всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?