Росія не змогла довго обходитися без української солі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не змогла довго обходитися без української солі

Росія не змогла довго обходитися без української солі
Джерело:  online.ua

Росспоживнагляд, який обмежив ввезення харчової солі українського підприємства "Артемсіль" (Донецька область) на початку 2015 року, дозволив йому відновити постачання своєї продукції в Росію.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.


За інформацією видання, поки український виробник, що колись займав п'яту частину російського ринку, зможе імпортувати в РФ приблизно на третину менше солі, ніж до заборони, а саме - 170 тис тонн солі щорічно.


Джерело на ринку солі розповів про допуск продукції "Артемсолі" з 10 травня і що про це вже проінформована Федеральна митна служба.


У свою чергу в прес-службі Росспоживнагляду повідомили, що прийнято рішення про тестове ввезення одиничних партій солі з даного підприємства в режимі "одного вікна" (тобто тільки через один митний термінал).


Глава прес-служби "Артемсолі" Юлія Єременко розповіла, що в грудні 2015 року компанія звернулася в Росспоживнагляд за дозволом повернути свою продукцію на російський ринок.


"Ми представили необхідні документи, сертифікати якості, проби солі, але офіційної відповіді від російського відомства ще не отримали", - повідомила вона.


Опитані рітейлери також повідомили, що до них поки не надходили пропозиції про початок поставок продукції "Артемсолі".


Нагадаємо,  в ефірі російського телебачення похвалилися масштабами знищення санкційної продукції в Волгограді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?