Росія - ненадійний партнер: у Меркель зробили важливу заяву по Північному потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія - ненадійний партнер: у Меркель зробили важливу заяву по Північному потоку-2

Росія - ненадійний партнер: у Меркель зробили важливу заяву по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства оборони Німеччини і президентка партії ХДС Анегрет Крамп-Карренбауер заявила, що не існує можливостей зупинити будівництво російського трубопроводу Північний потік-2, незважаючи на те, що Росія виявилася ненадійним партнером. Про це глава партії Меркель оголосила під час візиту до Риги, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Північний потік 2 - складний проект. Я це знаю ... Було б нечесно створювати враження, що, з огляду на поточний стан робіт і укладені договори, будівництво Північного потоку-2 все ще може бути припинено", - заявила Крамп-Карренбауер.

Вона підкреслила, що уряд Німеччини робить все, щоб в переговорах з Росією домогтися безпеки країн Східної Європи. Хоча визнає, чо Росія в цьому питанні виявилася надійним партнером.

У свою чергу міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс нагадав, що уряд Латвії виступає категорично проти будівництва газопроводу між Росією і Німеччиною та просить підтримки з боку Європейського Союзу. Говорячи про енергетичну безпеку, він сказав, що "можна побудувати п'ять газопроводів, але коли постачальник залишиться колишнім, це не буде безпечно".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що будівництво Північного потоку-2 знаходиться під загрозою зриву, так як затягується і з кожним місяцем стає дорожче. Причиною тому стала відмова Данії видати дозвіл на будівництво російського газопроводу. В "Газпромі" підрахували, що затримка будівництва спричинить за собою додаткові витрати в кілька сотень мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?