Росія неочікувано перекинула нові танки на Донбас - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія неочікувано перекинула нові танки на Донбас - що відбувається

Джерело:  online.ua

19 травня речник Міністерства оборони Максим Праута з посиланням на дані розвідки заявив про те, що російська влада продовжує активно підтримувати підконтрольних їй бойовиків на Донбасі. Так, розвідці вдалося дізнатися, що минулого тижня командування Збройних сил РФ перекинуло окупаційним підрозділам боєприпаси і військову техніку, серед якої більше десяти танків. Що важливо розуміти, усі поставки окупантам відбуваються через неконтрольовані Україною ділянки кордону, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Максим Праута звернув увагу на те, що РФ під виглядом логістичного забезпечення бойової підготовки військ на літні навчання посилює готовність до застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Згідно з останніми даними, Росія перекинула на Донбас: 3 вагони з боєприпасами, у тому числі для озброєння заборонених калібрів; більше десяти танків, з яких 3 нові, решта – після ремонту, 8 бойових броньованих машин; до 30 автомобілів, завантажених боєприпасами для гранатометів і стрілецької зброї.

Неважко здогадатися, що путінські пропагандисти вже придумали причину для виправдань збільшення обсягів постачання зброї на окупований Донбас. Вони почали стверджувати, що це зумовлено нібито "загрозою наступу" підрозділів Об’єднаних сил наприкінці травня.

Що важливо розуміти, наразі еа окупованому Донбасі перебуває понад 2 тисячі кадрових російських офіцерів. Загалом у війську ворога налічується близько 35 тисяч найманців. Проросіійські сили регулярно обстрілюють позиції бійців ЗСУ, влаштовують провокації і застосовують проти українських захисників танки, самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", 82-міліметрові міномети 2Б9 "Волошка", великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, броньовані бойові машини тощо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Донбасі бойова група К-2 54-ї окремої механізованої бригади знищила вантажний автомобіль бойовиків, який доставляв їм боєприпаси - потужне відео можна переглянути в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?