Росія обурила новим цинічним випадом на адресу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія обурила новим цинічним випадом на адресу України

Росія обурила новим цинічним випадом на адресу України
Джерело:  online.ua

Команда російського президета Володимира Путіна пішла на новий цинічний випад на адресу України. Після засідання Генасамблеї ООН, на якому представник України попередив світ про ядерну загрозу з боку РФ в окупованому Криму, представники місії Росії при ООН заявили, що "поважають суверенітет України" і дотримуються Будапештського меморандум. Український посол у Вашингтоні Володимир Єльченко в шоці від такої заяви країни-окупанта. На новий випад Москви він відреагував риторичним питанням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост дипломата в соцмережі.

"Ця заява могла б викликати посмішку, але у мене питання: ви знущаєтеся або серйозно?", - відповів Єльченко на нахабну заяву Росії.

При цьому українці, коментуючи випад Кремля, допустили, що слова окупантів про те, що "Росія в повному обсязі виконує зобов'язання не застосовувати і не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти неядерних держав, включаючи Україну", можуть бути натяком агресора на можливий черговий удар.

Важливо відзначити, що кілька днів тому секретар РНБО України Олексій Данилов попереджав, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму. За його словами, поки що не зафіксовано наявність такої зброї на українському півострові, проте ракети, здатні нести боєголовку, була помічені там ще в 2016 році. Небезпечною ситуацію в Чорноморському регіоні вважає і екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес. Він вважає, що якщо Росія піде в наступ, то удар з боку Криму буде частиною масштабної операції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна невідкладно попередила весь світ про небезпечний план Путіна. Заступник Постійного представника України в ООН Юрій Вітренко на засіданні Генасамблеї ООН закликав міжнародне співтовариство не закривати очі на ядерну загрозу з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?