Україна невідкладно попередила весь світ про небезпечний план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна невідкладно попередила весь світ про небезпечний план Путіна

Україна невідкладно попередила весь світ про небезпечний план Путіна
Джерело:  online.ua

Українська влада б'є на сполох через ядерну загрозу в окупованому Криму через дії Росії . Про це свідчить не тільки те, що російський Галвей Володимир Путін активно перетворює український півострів у військову базу, а й те, що Кремль не дозволяє інспекторам Міжнародного агентства з атомної енергії отримати доступ до місць зберігання ядерних і радіоактивних матеріалів - як в Криму, так і на Донбасі, де вже сьомий рік агресор веде війну проти України. Заступник Постійного представника України в ООН Юрій Вітренко на засіданні Генасамблеї ООН невідкладно звернувся до всього світу і попередив про небезпечний план Путіна. Він закликав міжнародне співтовариство не закривати очі на небезпеку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу постійного представництва України в ООН.

"Триваюча трансформація Криму в величезну військову базу може вказувати на можливість розгортання ядерного потенціалу на окупованому півострові, підриваючи тим самим статус України, що не володіє ядерною зброєю. Це повинно змінитися негайно. Невизначений радіоактивний вибух біля міста Архангельська, Росія, в 2019 році та інші інциденти з цією державою свідчать про виникнення проблем недотримання Росією міжнародних зобов'язань з ядерної безпеки. Міжнародне співтовариство не повинно закривати очі на цю небезпеку ", - заявив Вітренко.

Важливо відзначити, що кілька днів тому секретар РНБО України Олексій Данилов попереджав, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму. За його словами, поки що не зафіксовано наявність такої зброї на українському півострові, проте ракети, здатні нести боєголовку, була помічені там ще в 2016 році. Небезпечною ситуацію в Чорноморському регіоні вважає і екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес. Він вважає, що якщо Росія піде в наступ, то удар з боку Криму буде частиною масштабної операції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна домоглася ще однієї перемоги в боротьбі проти Путіна. Підсумком чергового рішучого кроку України стало рішення дипломатів з провідних міжнародних організацій в Нью-Йорку, Женеві, Відні, Страсбурзі розробити оновлений проект резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму, який Генасамблея ООН розгляне найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?