Росія одна з головних загроз - у США вразили заявою проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія одна з головних загроз - у США вразили заявою проти Путіна

Росія одна з головних загроз - у США вразили заявою проти Путіна
Джерело:  Голос Америки

Державний секретар США Майкл Помпео назвав Росію однією з головних загроз для світу. Водночас він дорікнув європейським лідерам, які нібито не обіймають таку ж жорстку позицію щодо Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами дипломата, у Вашингтоні націлені на перегляд власних військових позицій.

"Ми вважаємо Росію однією з головних загроз", - так Помпео відповів на запитання про скорочення американського контингенту в Німеччині за вказівкою Дональда Трампа.

Держсекретар дорікнув європейським країнам, які не настільки насторожено контактують з Кремлем. Прикладом він назвав низькі витрати на обороноздатність у порівнянні з іншими союзниками НАТО.

"Витрачати всього один відсоток свого ВВП на оборону, оскільки це робить Німеччина... це не показує рішучості, яку Володимир Путін повинен побачити в Німеччині", - підкреслив Помпео.

Також дипломат звернув увагу на прихильність чинної німецької влади до кремлівського газогону "Північний потік 2". Це спровокує залежність від російського газу.

Слід зауважити, будівництво "Північного потоку" наразі зупинили американські санкції. Утім, німецька сторона не була у захваті від подібного рішення з боку союзника.

Як повідомляв ONLINE.UA, Пентагон за наказом американського лідера Дональда Трампа перекидає до Польщі дві тисячі військовослужбовців і 30 американських винищувачів F-16 з Німеччини. У команді російського президента Володимира Путіна запанікували через те, що країни НАТО посилюють військовий контингент у кордонів РФ.

У Путіна назвали це рішення провокацією, на яку буде жорстка відповідь. У Кремлі звинуватили США в порушенні акту Росія — НАТО від 1997 року, за яким альянс прийняв зобов’язання не розміщувати свої війська вздовж російських кордонів на постійній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?