Росія офіційно плюнула на рішення Європейського суду
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія офіційно плюнула на рішення Європейського суду

Росія офіційно плюнула на рішення Європейського суду
Джерело:  online.ua

У Росії Конституційний суд ухвалив, що рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишніх акціонерів компанії "ЮКОС" порушує положення Основного закону РФ, тому виконувати його необов'язково.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт суду.
Суд вирішив, що Росія не повинна виконувати рішення ЄСПЛ про виплату компенсації 1,8 мільярда євро.
Мін'юст підкреслював, що сам Конституційний суд раніше підтверджував законність стягнутих з "ЮКОСа" штрафів, які потім оскаржила компанія.
Читайте також: Суд Швеції виніс рішення на користь РФ у справі ЮКОСа
Нагадаємо, влітку 2014 року ЄСПЛ підтримав скаргу колишніх акціонерів "ЮКОСа" (який оголошений банкрутом і майно якого давно розпродано), які заявляли, що компанія зазнала матеріальних збитків через стягнення штрафів за податкові порушення заднім числом. Штрафні санкції були також визнані непропорційними. Присуджена компенсація 1,8 мільярда євро складається з суми штрафів та виконавчого збору. Однак в 2015 році в Росії був ухвалений закон, згідно з яким рішення міжнародних інстанцій можна не виконувати, якщо вони йдуть врозріз з Конституцією РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, після класифікації Гаазьким трибуналом анексії Криму в якості військового конфлікту, президент Росії Володимир Путін розпорядився про вихід РФ з Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?