Росія оснащує військові кораблі зброєю, яка засліплює і викликає галюцинації
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія оснащує військові кораблі зброєю, яка засліплює і викликає галюцинації

Росія оснащує військові кораблі зброєю, яка засліплює і викликає галюцинації
Джерело:  online.ua

У Росії похвалилися новою зброєю, яку вже встановлено на два фрегата ВМФ РФ. Там створили станції візуально-оптичних перешкод 5П-42 "Філін", які засліплюють противника і можуть викликати у нього галюцинації, що призводить до дезорієнтації в просторі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У прес-службі компанії "Роселектроніка", де було створено зброю, яка засліплює і викликає галюцинації, повідомили, що станції видають низькочастотні коливання світла, що викликає розлад органів зору. Добровольці, на яких випробовували системи, заявили, що на дальності два кілометри просто не бачили цілі і тому не могли вести вогонь. А кожен п'ятий доброволець заявив, що дія "Філіна" викликала у нього галюцинації, нудоту і запаморочення.

Крім цього "Філіни" здатні пригнічувати лазерні далекоміри інфрачервоного діапазону, прилади нічного бачення, а також системи наведення протитанкових керованих ракет на дальностях до п'яти кілометрів.

Відзначається, що "Філіни" планують встановити ще на два фрегата, які будуються на заводі "Північна верф".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 січня, в Чорне море увійшов російський ракетний протичовновий есмінець "Сєвєроморськ". За час окупації Криму подібний корабель, який відносять до основної ударної сили ВМФ РФ в далекій морській зоні, Росія вперше направила в чорноморську акваторію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?