Росія перекинула кілька батальйонів для захоплення Бахмута — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула кілька батальйонів для захоплення Бахмута — розвідка Британії

Росія перекинула кілька батальйонів для захоплення Бахмута — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Російське командування перекинуло до Бахмута додаткові підрозділи, оскільки досі вважає захоплення міста пріоритетом.

Джерело: Міноборони Британії

 РФ вважає Бахмут пріоритетною військовою ціллю

За останні чотири дні Росія, ймовірно, передислокувала до кількох батальйонів для посилення Бахмутського напрямку.

У британській розвідці зазначають, що це сталося після тактичних здобутків України на флангах Бахмута в середині травня та публічних сумнівів щодо готовності сил Групи Вагнера продовжувати бої в цьому секторі.

У зв’язку з тим, що Росія, ймовірно, має відносно небагато незадіяних бойових підрозділів в Україні, передислокація є помітним зобов’язанням російського командування.

Керівництво Росії, ймовірно, продовжує розглядати захоплення Бахмута як ключову безпосередню військову ціль, яка дозволить їм претендувати на певний успіх у конфлікті, - йдеться у звіті.

 Яка ситуація в Бахмуті

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, війська РФ перекинули в район міста тисяч військових з метою втримати окуповані території.

Також ворог несе великі втрати, які неспівмірно перевищують українські. Російські війська також намагаються використовувати перевагу у важкій артилерії і кількості снарядів.

Темпи просування українських військ у передмісті Бахмута дещо знижені, проте війська РФ не можуть повернути втрачені позиції.

Маляр також назвала завдання, які виконує оборона Бахмута та передмістя: знищення ворога, зниження наступального ворожого потенціалу, виграш часу час для інших запланованих дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?