Росія почала втягувати Ірландію у війну — Дублін відповів
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія почала втягувати Ірландію у війну — Дублін відповів

Росія почала втягувати Ірландію у війну — Дублін відповів
Джерело:  online.ua

Російські дипломати неочікувано почали погрожувати, що Москва може визнати Ірландію стороною війни в Україні, оскільки країна висловлює підтримку таким добровольцям як ірландець, що загинув під Бахмутом.

Джерело: заява посольства РФ

Росія погрожує Ірландії втягненням у війну

Представників російського посольства обурила заява віце-прем’єра, очільника МЗС Ірландії Міхола Мартіна, який публічно висловив співчуття сім'ї загиблого під Бахмутом Фінбара Кафферкі та назвав його "молодою людиною з чіткими принципами".

Російські дипломати на це відповіли, що не знають нічого про Фінбара і його принципи та переконання, однак почали скаржитися, що він воював в іншій країні і "значною мірою це влада Ірландії та медіа відповідальні за його загибель", тому що, мовляв, "антиросійська пропаганда" та нібито викривлена інформація про війну спонукали ірландця на таке рішення.

Ми також не знаємо, чи коментар пана Мартіна означає підтримку участі ірландців у бойових діях в Україні. Але знаємо, що якщо це так, то Ірландію можна буде вважати безпосереднім учасником конфлікту з усіма відповідними наслідками, – пригрозило керівництво російського дипломатичного відомства.

Як в Ірландії відреагували на погрози посольства РФ

На цинічні закиди російських дипломатів першим відповів глава парламентського комітету закордонних справ Чарлі Фланаган.

Останній закликав вислати російського посла з країни.

Ось погрозлива, залякуюча і холодна заява від російського посольства у Дубліні. Такі ворожі заяви – неприйнятні. Вже давно час попросити посла Філатова та його команду залишити нашу країну, – наголосив ірландський політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?