Росія повернула Україні полонених - найголовніше
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія повернула Україні полонених - найголовніше

Росія повернула Україні полонених - найголовніше
Джерело:  online.ua

На Донбасі стартував процес обміну полоненими. Бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" передали Україні полонених на контрольно-пропускному пункті "Майорське". Офіс президента України проводить пряму трансляцію обмінного процесу, повідомляє ONLINE.UA.

На опублікованому відео видно, що обмін почався, але людей поки не виводять з автобусів. Відомо, що представники підконтрольних Росії терористів знаходяться на українській території. На місці також присутні представники ОБСЄ, які також беруть участь в процесі обміну.

"У Донецькій області на КПВВ "Майорське" почався процес звільнення утримуваних осіб", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Початок процесу обміну полоненими підтвердили українська омбудсвумен Людмила Денисова та представники бойовиків.

"У ці хвилини в Майорському в Донецькій області стартував довгоочікуваний процес взаємного звільнення: наші хлопці повертаються на Батьківщину", - написала Денисова.

Відзначимо, процес обміну полоненими між Києвом і бойовиками ОРДЛО проходить в закритому для журналістів режимі. Є непідтверджена інформація, що обмін проходить по формулі "120 на 80".

Нагадаємо, про великий обмін полоненими за формулою "всіх встановлених" на "всіх встановлених" був узгоджений на зустрічі лідерів нормандського формату в Парижі, яка відбулася 9 грудня. Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що обмін полоненими відбудеться сьогодні, 29 грудня, але зазначив, що на той момент ще повністю не були затверджені і верифіковані списки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" підтвердили готовність до обміну полоненими з Києвом. Вранці, 29 грудня, вони разом з українськими бранцями виїхали на пункт пропуску Майорське, де має відбутися обмін за формулою "87 на 55".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?