Росія повинна припинити - у США потужно звернулися до путінського Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія повинна припинити - у США потужно звернулися до путінського Кремля

Росія повинна припинити - у США потужно звернулися до путінського Кремля
Джерело:  online.ua

Анексія Криму навесні 2014 року викликала жорстку реакцію проти РФ з боку країн Заходу. Після 6 років окупація Сполучені Штати продовжують вимагати від Кремля звільнити регіон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву державного секретаря Майкла Помпео.

За його словами, окупований Крим лишається українським регіоном.

"Росія повинна припинити репресії проти тих, хто виступає проти її окупації, звільнити несправедливо ув'язнених українців та повернути Україні повний контроль над півостровом. Крим — це Україна", - оголосив Помпео, його слова оприлюднив Держдеп у Twitter.

Нагадаємо, російські військовослужбовці вдерлися у Крим у лютому-березні 2014 року. Це сталося на тлі втечі з країни колишнього президента Віктора Януковича.

Пізніше російський уряд розширив свою агресію на Донбас. Там спалахнув повноцінний військовий конфлікт, учасниками якого стали бійці ЗСУ з однієї сторони, а також кадрові військовослужбовці РФ та найманці — з іншої.

З того часу жодна цивілізована країна не визнала російської влади у Криму. Проти РФ вже понад 6 років чинні жорсткі санкції, з того часу їх неодноразово доповнювали та пролонгували.

П'ятий президент Петро Порошенко стверджує, що Крим буквально "здав" Росії особисто втікач Янукович. З таким твердженням він виступив в Апеляційному суді Києва під час допиту.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон продовжує свої резонансні визнання про внутрішню політику щодо України. У своїй книзі "Кімната, де це сталося: спогади про Білий дім" він розкрив зміст переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним з приводу анексії Криму та України. Він зазначає, що Путін зайняв дуже жорстку позицію щодо України, хоча колишній президент США Барак Обама пропонував йому Крим в обмін на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?