США пропонували Путіну Крим в обмін на Донбас - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

США пропонували Путіну Крим в обмін на Донбас - що відомо

США пропонували Путіну Крим в обмін на Донбас - що відомо
Джерело:  online.ua

Колишній радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон продовжує свої резонансні визнання про внутрішню політику щодо України. У своїй книзі "Кімната, де це сталося: спогади про Білий дім" він розкрив зміст переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним з приводу анексії Криму і України. Він зазначає, що Путін зайняв дуже жорстку позицію щодо України, хоча колишній президент США Барак Обама пропонував йому Крим в обмін на Донбас, повідомляє ONLINE.UA.

"Путін сказав, що Обама чітко говорив йому в 2014 році, що, якщо Росія не піде далі анексії Криму, конфронтація по Україні може бути врегульована. Однак з якоїсь причини Обама передумав", - описує Болтон розмову Обами з главою Кремля.

Експомічник Трампа з нацбезпеки зазначає, що Путін відмовлявся йти на обговорення питання Криму, наполягаючи на своїй, всім відомії позиції, щодо "історичного повернення" українського Криму до складу РФ. При цьому, за словами Болтона, Путін був обурений рішенням США продавати озброєння Україні, називаючи це незаконним актом.

Важливо нагадати, що чинний президент США Дональд Трамп неодноразово звинувачував Барака Обаму в анексії Росією українського Криму. На думку Трампа, Обама міг запобігти і не допустити незаконного захоплення Росією українських територій.

Нагадаємо, Трамп відправив Болтона у відставку у вересні минулого року. Президент США пояснив своє рішення "серйозними помилками", які допускав радник. Після цього Болтон написав мемуари, фрагменти яких викликали критику Вашингтона. Президент США назвав книгу збіркою брехні. Згідно з останніми даними, Департамент юстиції вже почав розслідування, чи порушив Болтон зобов'язання щодо нерозповсюдження секретної інформації при написанні мемуарів, щоб заборонити публікацію книги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Болтон вважає Путіна краще Трампа. На думку Болтона, Путін - розумний і жорсткий політик, який не бачить в Трампі суперника, але діючий президент США вважає інакше. При цьому вести переговори з Путіним Трамп не вміє, так як у нього немає ніякої стратегії, а всі державні питання він вирішує як справи в сімейному бізнесі, не бачачи різниці між особистими і державними інтересами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?