Росія повинна розуміти - у Німеччині накинулися з новими звинуваченнями на Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія повинна розуміти - у Німеччині накинулися з новими звинуваченнями на Кремль

Росія повинна розуміти - у Німеччині накинулися з новими звинуваченнями на Кремль
Джерело:  online.ua

Російська агресія в Європі не вщухає, тож готовність НАТО необхідно підтримувати усіма способами. З такою заявою виступила міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоконференцію Atlantic Council.

Перш за все посадовиця відзначила агресію Кремля проти України.

"Ми бачимо агресивну, напористу політику, що виходить від російського керівництва... Росія не поважає право на самовизначення інших країн. Вперше після Другої світової війни кордони були змінені за допомогою сили", – підкреслила Крамп-Карренбауер.

Західні країни з 2014 року намагалися відновити нормальні відносини з російською стороною, вони й надалі сподіваються, що Кремль повернеться до столу переговорів для вирішення усіх конфліктів.

"Росія повинна дуже чітко розуміти, що ми в Європі й НАТО сильні, що ми готові протистояти загрозі, яку представляє Росія. Ось чому концепція стримування так актуальна", – додала міністерка.

Рішення Сполучених Штатів про вихід з Договору про ядерні сили середньої дальності минулого року Крамп-Карренбауер назвала правильним. Вона наголосила, добрим знаком стала реакція усіх країн НАТО на систематичні порушення угоди з боку РФ, що й спричинило відповідь Вашингтона.

Наразі в Альянсі розробляють загальні стратегії у відповідь на ядерний потенціал Росії та її звичайне озброєння.

Нагадаємо, російська агресія в Україні триває з лютого 2014 року. Кремлівські війська окупували Крим та вдерлися на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Дональд Трамп розпорядився частково вивести сили США з Німеччини. За словами колишнього командувача цього корпусу Бена Ходжеса, такий крок щонайменше "подарунок Кремлю" з боку Вашингтона. Російська сторона не відзначилася хоч якимось покращенням своєї поведінки, однак війська все одно виведуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?