Це подарунок Кремлю - у США виступили з нищівною критикою проти Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Це подарунок Кремлю - у США виступили з нищівною критикою проти Трампа

Це подарунок Кремлю - у США виступили з нищівною критикою проти Трампа
Джерело:  online.ua

Нещодавно президент Дональд Трамп розпорядився частково вивести сили США з Німеччини. Колишній командувач американськими військами у Європі Бен Ходжес розкритикував рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на dpa.

За його словами, такий крок щонайменше "подарунок Кремлю" з боку Вашингтона. Російська сторона не відзначилася хоч якимось покращенням своєї поведінки, однак це не вплинуло на частковий вивід військ.

Екскомандувач наголосив, що вважає рішення Трампа спрямованим виключно всередину США перед виборами у листопаді.

"Очевидно, що це — не результат стратегічного аналізу, а стовідсотковий політичний розрахунок, ймовірно, орієнтований на деяких американських виборців", - пояснив Ходжес, наразі експерт вашингтонського аналітичного центру Center for European Policy Analysis.

Він стверджує, американський контингент у Європі загалом служить перш за все для захисту інтересів США. Рішення Білого дому стане ослабленням НАТО.

"Я чув думку, що такий крок має стати своєрідним покаранням для Німеччини. На жаль, це свідчить про цілковите нерозуміння — як президентом США, так і колишнім послом США в Берліні Річардом Гренеллом — причин того, чому ми дислокуємо в Німеччині наших військовослужбовців... Вони там не для того, щоб захищати Німеччину, вони там для нас", - додав Ходжес.

Також колишній командувач зауважив, Вашингтону не слід бути настільки критичним у ставленні до німецького союзника. Наразі Вашингтон дозволяє собі критики більше на адресу саме Берліна, ніж Пхеньяна чи Москви.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп вперше підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, оскільки США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платить Москві мільярди доларів за енергію. З такою заявою Трамп виступив на своєму першому політичному мітингу з моменту початку пандемії коронавірусу у США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?