Росія пригрозила ЄС жорсткою відповіддю на санкції проти режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія пригрозила ЄС жорсткою відповіддю на санкції проти режиму Путіна

Росія пригрозила ЄС жорсткою відповіддю на санкції проти режиму Путіна
Джерело:  online.ua

Нові персональні санкції проти режиму президента РФ Володимира Путіна, які затвердили в Євросоюзі у відповідь на тюремне ув'язнення опозиціонера Олексія Навального, серйозно занепокоїли Кремль. Наближені до глави Кремля чиновники звинувачують офіційний Брюссель у втручанні у внутрішні справи Росії, а в МЗС РФ вже загрожують жорсткою відповіддю. Заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко визнає, що для Кремля нові санкції проти режиму Путіна не стали сюрпризом і дали зрозуміти, що за ними піде остаточне руйнування двосторонніх відносин Москви з Брюсселем. Як відреагували в МЗС РФ на нові санкції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Для нас це не сюрприз. ЄС продовжує йти абсолютно неправовим шляхом, це абсолютно тупиковий шлях, який руйнівно діє на двосторонні відносини і ніяким чином не відповідає інтересам самих європейських країн", - прокоментував Грушко нові санкції ЄС.

Представник МЗС РФ запевнив, що офіційна Москва відреагує на санкційні обмеження проти керівників силових структур РФ, але не уточнив, яку відповідь Москва готує Брюсселю.

Як відомо, список нових персональних санкцій проти режиму президента Росії Володимира Путіна Євросоюз оприлюднить 2 березня. Імена людей, які опинилися під санкції, поки не розголошуються, але вже відомо, що в список найімовірніше потраплять керівники силових структур РФ - голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, директор Росгвардіі Віктор Золотов, директор ФСВП Олександр Калашников і генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, які причетні до незаконного арешту і тюремного ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального. Ці санкції стануть першими в історії Євросоюзу, введеними за новим санкційним механізмом ЄС за порушення прав людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейський суд з прав людини зажадав від Росії негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального. Для цього суд застосував правило 39 регламенту, що було зроблено вперше в історії ЄСПЛ. Але російська влада, як і суд Москви відмовився виконувати вимогу, публічно заявивши, що ЄСПЛ для Росії не указ. Московський міський суд в апеляційній постанові за вироком Навальному  вказав, що ЄСПЛ не є вищим судом для судової системи РФ і не має права давати російським судам будь-які категоричні вказівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?