Росія продає крадене українське зерно до Китаю — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія продає крадене українське зерно до Китаю — ЦНС

Росія продає крадене українське зерно до Китаю — ЦНС
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Центру національного спротиву, Росія налагоджує поставки краденого українського зерна до Китаю.

Джерело: Центр національного спротиву

Що відомо про поставки Росією до Китаю краденого українського зерна

Аналітики ЦНС зазначають, що Росія впроваджує процеси контролю за якістю та вивезенням українського зерна на окупованих територіях.

На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як “Россельхознадзор”), - підкреслюють в ЦНС.

Зазначається, що пакет програми включає підсистеми:

  • "Аргус";

  • "Цербер";

  • "Меркурій" - ветеринарний контроль;

  • "Веста" - фітосанітарний контроль.

Програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, які будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

В умовах накладених на Росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для Росії залишається Китай. На даний час Росія активно вивозить викрадені зернові з ТОТ України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю, - підкреслили представники ЦНС.

Запровадження вищезгаданих програм дозволить Росії розширити географію експорту до Китаю.

Росіяни проводять примусову паспортизацію підлітків на окупованих територіях

В Центрі національного спротиву зазначають, що російські військові злочинці на окупованих територіях пропонують місцевим підліткам гроші за отримання паспорта РФ.

Повідомляється, що за отримання російських паспортів 14-річними підлітками, загарбники обіцяють їхнім батькам виплати материнського капіталу.

Таким чином росіяни сподіваються виконати план з паспортизації регіону.

Окрім того, загарбники вдаються до викрадення людей та піддають їх тортурам за відмову від паспорта РФ. Зокрема, такі випадки зафіксовані у Енергодарі Запорізької області.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?