Росія продовжує постачати техніку на Донбас – Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія продовжує постачати техніку на Донбас – Міноборони

Росія продовжує постачати техніку на Донбас – Міноборони
Джерело:  online.ua

Відповідно до даних української розвідки, Росія за грудень збільшила поставки бойової техніки та озброєння на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях.

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Збільшення російської техніки на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало дані розвідки за грудень.

Командування ЗС РФ протягом грудня цього року продовжувало нарощувати бойової можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, - написали на сайті Управління.

Військові зазначають, що окупанти приховано завозили залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів пальне, бойову техніку, озброєння і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати. Також для прихованого постачання майна військового призначення окупанти використовували так звані “гуманітарні конвої”.

За даними української розвідки, Росія значно збільшила поставку до з’єднань і частин окупаційних військ бойових броньованих машин, як нових, так і відновлених або модернізованих на російських ремонтних підприємствах.

Крім того, до підрозділів противника для комплектування посад за окремими військовими спеціальностями, насамперед розвідників, снайперів, артилеристів, зв’язківців, фахівців радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, направляються кадрові російські військовослужбовці та найманці-громадяни РФ.

Фото — facebook.com/MinistryofDefence.UA

Втрати на Донбасі

Нагадаємо, що за минулу добу, протягом 27 грудня, російсько-окупаційні війська 10 разів порушили режим тиші, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Порушення зафіксовано неподалік Новозванівки, Нью-Йорка, Гнутового, Новолуганського, Красногорівки, Травневого та Лобачевого.

Двоєвійськовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальних закладах. Стан їхнього здоров’я — важкий.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Раніше Росія заявила, що не має наміру ініціювати військову операцію проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?