Росія провалила план по запуску «Північного потоку 2»
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія провалила план по запуску «Північного потоку 2»

Росія провалила план по запуску «Північного потоку 2»
Джерело:  сайт Nord Stream 2

Запуск трубопроводу «Північний потік 2» відкладається через зрив термінів будівництва. На сьогодні газопровід готовий лише на 75%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Nord Stream 2.

«По дну Балтійського моря в водах Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини укладено 1855 км газопроводу «Північний потік 2». Це 75% від загальної протяжності двох ниток. Таким чином, Nord Stream 2 AG перейшла до укладання фінальної чверті газопроводу», – йдеться у повідомленні компанії.

Відомо, що прокладка труб вже завершена в територіальних водах Німеччини і водах Фінляндії. Хоча будівельні роботи на берегових ділянках в Німеччині і Росії продовжуються, Данія так і не надала дозвіл на роботи у своїх територіальних водах. Через це плановий запуск газопроводу 1 січня 2020 року не відбудеться.

Як очікується «данська проблема» відкладе запуск «Північного потоку 2» щонайменше на 8 місяців і обійдеться «Газпрому» в додаткові 660 млн євро.

Нагадаємо, газопровід «Північний потік 2» повинен пройти по Балтійському морю, з’єднавши постачальників в Росії з споживачами в Німеччині, його протяжність складе більше 1,2 тис. км., а пропускна спроможність – 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту сягає майже в 10 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?