Стало відомо, хто в США протидіє запровадженню санкцій проти «Північного потоку 2»
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто в США протидіє запровадженню санкцій проти «Північного потоку 2»

Стало відомо, хто в США протидіє запровадженню санкцій проти «Північного потоку 2»
Джерело:  thedailybeast.com

Американські журналісти з’ясували, хто саме з місцевих сенаторів активно протидіє запровадженню санкцій проти компаній, пов’язаних з будівництвом нового російського газопроводу «Північний потік 2». Як виявилось, проти санкцій виступає друг президента Дональда Трампа, республіканець від штату Кентуккі Ренд Пол.

Про це йдеться в публікації The Daily Beast, повідомляє ONLINE.UA.

За інформацією цього видання, 25 липня під час слухань у комітеті Сенату з міжнародних справ Ренд Пол наполіг на відтермінуванні розгляду законопроекту. Для цього перед засіданням комітету він розіслав своїм колегам лист, де пояснив шкідливість запровадження санкцій.

У цьому листі йдеться про те, що законопроект, авторами якого є сенатори Тед Круз і Джинн Шейхін, «нечітко прописує», проти яких компаній мають бути запроваджені санкції.

«У підсумку це означає, що ми голосуємо наосліп, не розуміючи, проти кого будуть вводитися санкції відповідно до цього закону. Конгрес знову передасть наші повноваження виконавчій гілці, таким чином позбавивши нас нашої конституційного обов’язку приймати закони», – стверджує Пол.

Друг Трампа також вказує на те, що санкції торкнуться не російських компаній, а європейських.

«Вплив цих санкцій відчують на собі не російські компанії, а компанії з Австрії, Німеччини, Нідерландів, Франції, Швеції та Італії, а також їхні інвестори», – написав сенатор Пол.

У 2017 році Ренд Пол був одним з двох сенаторів, які проголосували проти закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій». Цей документ дозволяв запроваджувати санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї. Другим сенатором став Берні Сандерс.

Станом на сьогодні газопровід «Північний потік 2» не може бути введений до ладу згідно проектного терміну. На заваді цьому стоїть Данія, яка заборонила прокладати труби в своїх територіальних водах.

Україні це дає можливість змусити «Газпром» підписати новий контракт на транспортування російського блакитного палива. Без «Нафтогазу» Кремль не зможе у наступному році виконувати умови контракту на постачання природного газу до країн Європи у необхідних ім обсягах.

Нагадаємо, що нещодавно у «Нафтогазі» знову знизили ціну на газ для населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?