Росія раптово поступилася Білорусі після погроз Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія раптово поступилася Білорусі після погроз Лукашенко

Росія раптово поступилася Білорусі після погроз Лукашенко
Джерело:  online.ua

Після неодноразових погроз білоруського лідера Олександра Лукашенка про відмову від російської нафти Росія вирішила повністю поступитися Мінську. Всі пропозиції Білорусі з постачання вуглеводневої сировини були прийняті Москвою. Про це 21 березня повідомив глава Білорусі на нараді, присвяченій ситуації з поставками сировини в країну, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Я доручав, щоб розглянули нові пропозиції РФ щодо постачання вуглеводневої сировини. Вони надійшли від росіян три дні тому. Я так розумію, росіяни повністю пішли на наші пропозиції щодо постачання нафти? ", - уточнив Лукашенко у глави своєї президентської адміністрації Ігоря Сергієнко.

Глава адміністрації підтвердив слова Лукашенка. Він зазначив, що пропозиції Росії по нафті вже були розглянуті на засіданні робочої групи, але угода про постачання нафти щодо ціни поки залишається не підписаною сторонами.

Нагадаємо, через відсутність контракту на поставки нафти в січні 2020 року експорт російської нафти до Білорусі був припинений. Після цього Мінськ почав шукати альтернативні джерела. В уряді республіки повідомляли, що Білорусь розглядає поставки нафти з України, Польщі, країн Балтії, Казахстану і Азербайджану.

Важливо додати, що Лукашенко звинувачує Москву в прагненні продавати нафту Білорусі за цінами вище світових. Через це він розпорядився шукати нових постачальників. Поставки російської нафти на білоруські НПЗ були зупинені з 1 січня, оскільки Москва і Мінськ так і не уклали угоду про умови поставок на цей рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко зважився на сміливе рішення проти Росії. Він повідомив про готовність Мінська закупити 6 млн тонн нафти у інших постачальників, поки Москва намагається маніпулювати цінами на сировину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?