Росія розчарована: Порошенко похвалився дружбою з США
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія розчарована: Порошенко похвалився дружбою з США

Росія розчарована: Порошенко похвалився дружбою з США

Президент України Петро Порошенко відзначив поліпшення ситуації в США щодо підтримки України, а в Росії дуже розчаровані такими змінами.
Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Можу сказати, що українсько-американські відносини мають фантастичну динаміку. Я хочу нагадати, що відразу після виборів та інавгурації (Дональда Трампа) у нас було дуже багато так званих "фахівців", які малювали всю ситуацію в абсолютно чорних для України тонах", - підкреслив він.
Порошенко також зазначив, що "експерти" прогнозували, "що за спиною України Росія і США домовляться про щось таємне, а Україна буде змушена виконувати це".
Читайте також: У Порошенка розповіли, що заважає ввести нові санкції проти Росії
"Моє повідомлення на Конференції з безпеки в Мюнхені було – не чекайте цього, Україна ніколи не прийме жодних домовленостей, якихось таємних або відкритих змов, які будуть стосуватися її долі, без її безпосередньої участі, це було підтримано всіма в Європі і світі", - нагадав президент.
Крім того, глава держави заявив, що "двопартійну підтримку (в США) Україна завжди мала, яка на сьогоднішній день реалізувала себе в абсолютній інтенсифікації контактів між адміністрацією президента Трампа та адміністрацією президента Порошенко, між МЗС України та Держдепартаментом США".
"Впевнений у тому, що ситуація для України в американському істеблішменті, в Білому домі, в Держдепі змінюється на краще. І я дуже радію цьому, тому що приходить розуміння, більше готовність рішуче діяти на захист свободи і захист демократії. Я впевнений, що Росія дуже розчарована такими результатами", - резюмував Порошенко.
Как сообщал ONLINE.UA, ранее президент України розповів про дві поразки країни, котрих вона зазнала через блокування сполучення з окупованими районами Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?