Росія розпочала війну на виснаження України — британська розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія розпочала війну на виснаження України — британська розвідка

Росія розпочала війну на виснаження України — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Ситуація в Україні залишається напруженою - Росія продовжить свої спроби отримати повний контроль над Україною. Протягом останніх тижнів розпочався новий етап конфлікту – війна на виснаження.

Джерело: Міноборони Британії

Росія веде війну на виснаження

Справді, за даними британської розвідки, стратегічна мета Росії щодо України з 2014 року незмінна: встановити повний контроль.

Протягом останніх семи років Росія прагнула досягти цієї мети через підривну діяльність, розпалювання неоголошеної війни на сході України та анексію Криму.

За даними щоденного зведення, 24 лютого 2022 року Росія дійсно перейшла до нового підходу щодо України і розпочала повномасштабне вторгнення у спробі захопити всю країну та повалити її уряд.

Однак до квітня 2022 року Росія усвідомила, що їй не вдалося досягти цієї мети, і зосередилася на розширенні та зміцненні свого контролю над Донбасом та південними регіонами України.

В останні тижні Росія знову змінила свій підхід. Тепер її кампанія, швидше за все, спрямована насамперед на ослаблення українських збройних сил, а не на захоплення нових значних територій, йдеться у повідомленні.

Російське керівництво, ймовірно, проводить довгострокову операцію, розраховуючи на те, що переваги Росії в населенні та ресурсах зрештою виснажать Україну, — вважають у Міноборони Британії.

Росія робить основний акцент на Донецький напрямок

Російські війська постійно атакують населені пункти на Донеччині.

Незважаючи на нескінченні спроби захопити місто-фортецю Бахмут, українські солдати продовжують героїчно чинити опір ворогові. Протягом останніх двох діб бої довкола Бахмута тривають, і вони стають дедалі важчими.

На напрямі Бахмута продовжуються запеклі бої, проте переміщення окупантів там не зафіксовано. Про це повідомив Родіон Кудряшов, заступник командира третьої окремої штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?