Росія розшукує 50 дезертирів на Луганщині — зведення Генштабу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія розшукує 50 дезертирів на Луганщині — зведення Генштабу

Росія розшукує 50 дезертирів на Луганщині — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

В лавах ЗС РФ збільшилися випадки дезертирства з підрозділів та військових частин. На території тимчасово окупованої Луганщини окупанти розшукують 50 військовослужбовців-втікачів. Крім того за добу Сили оборони відбили 30 атак росіян.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація в зоні бойових дій станом на 1 квітня

За зведенням Генштабу, станом на 401 день повномасштабного вторгнення Росії ЗС РФ завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів та здійснили понад 20 обстрілів з РСЗВ.

Минулої доби окупанти завдали ракетного удару балістичними ракетами по цивільних об’єктах Запоріжжя та інших населених пунктів України.

Також повідомляється, що було запущено 6 БпЛА типу “Шахед-136”, проте усі вони були знищені Повітряними силами ЗСУ.

Зазначається, що підвищується тенденція збільшення випадків втечі солдатів РФ з підрозділів та військових частин. У Старобільському районі тимчасово окупованої Луганщини окупанти займаються розшуком 50 військовослужбовців, які дезертирували.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того уражено 8 районів зосередження особового складу, зброї та військової техніки РФ, склад пально-мастильних матеріалів, 2 ЗРК, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та станція радіоелектронної боротьби.

Ситуація на напрямках за минулу добу

Основні зусилля російська сторона зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих напрямках ЗСУ відбили понад 30 атак.

Найзапеклішими залишаються бої за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Повідомляється про завершення навчання підрозділів ССО Збройних сил Білорусі. На білоруських полігонах триває підготовка підрозділів військ ЗС РФ, однак ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Протягом доби РФ обстріляла Баранівку Чернігівської області, 6 населених пунктів Сумської та 6 Харківської областей.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 4 населених пункти Харківської та Новоселівське – Луганської областей.

На Лиманському напрямку росіяни наступали у районах Макіївки, Кремінної, Діброви, Білогорівки та Серебрянського лісництва, проте безуспішно.

Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти поряд з лінією бойового зіткнення.

На Бахмутському напрямку ворог здійснює штурм міста Бахмут у спробах взяти його під повний контроль.

Протягом доби на цьому напрямку противник обстріляв 7 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник безуспішно наступав поблизу Новобахмутівки, Авдіївки та Первомайського. ЗС РФ обстріляли на цьому напрямку 4 населених пункти Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли 5 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни проводять оборону. Обстрілів зазнали 7 населених пунктів Запорізької області та місто Херсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?