За яких умов Путін припинить війну. Колишній співробітник СБУ назвав можливі сценарії
Категорія
Україна
Дата публікації

За яких умов Путін припинить війну. Колишній співробітник СБУ назвав можливі сценарії

За яких умов Путін припинить війну. Колишній співробітник СБУ назвав можливі сценарії
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили понад 170 тис росіян, однак Путіна така кількість жертв не зупиняє. Він не рахує втрати, адже переконаний, що людського ресурсу в нього достатньо.

Джерело: колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак

Сценарії, за яких Путін буде змушений припини війну

Колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів про причини, які змусять очільника Кремля зупинити війну в Україні.

За словами Ступака, Путін буде змушений припинити війну, якщо росіяни почнуть масово відмовлятися йти воювати. Також реальний варіант – якщо певна сила у війську почне саботувати накази та агітувати за завершення війни.

Це – протистояння по лінії з боку військових. За аналогією, як у В'єтнамській війні. Коли військові вийшли на протест і вимагали, що війну потрібно закінчувати, – зазначив колишній співробітник СБУ.

До того ж фінансове становище щодня погіршується. Якщо місцевий бюджет аж занадто сильно просяде і доведеться сильно "обрізати" інші видатки, це теж стане приводом для завершення війни.

Чи допоможуть бавовни завершити війну

Іван Ступак переконаний в тому, що потужні "бавовни" також можуть наблизити війну до завершення.

В цьому контексті можна пригадати вибух 1 січні в Макіївці, де загинули близько 600 мобілізованих з Саратовської області. Тоді це спричинило серйозне обурення серед росіян в регіоні.

Тоді окупанти просто конвеєром їх ховали. І в Саратовській області люди сильно обурювалися. Але все вдалося загасити – залучили місцеву ФСБ та поліцію. Коли на фронті масово гинуть мобілізовані з одного регіону, тоді це може відкрити очі росіянам з цього регіону, – додає Ступак.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?