Росія шукає нові ПВК на заміну “Вагнеру” — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія шукає нові ПВК на заміну “Вагнеру” — розвідка Британії

Росія шукає нові ПВК на заміну “Вагнеру” — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

У Британській розвідці повідомляють про наміри Росії розвивати нові ПВК, щоб замінити ПВК “Вагнер” у бойових діях. Втрати серед ПВК, на думку Росії, суспільство сприймає краще, ніж втрати регулярної армії РФ.

Джерело: Міноборони Британії

Росія розвиватиме нові ПВК

За звітом розвідки Міноборони Британії станом на 4 квітня, зазначається, що Росія шукатиме нові ПВК для участі у війні в Україні.

Повідомляється, що Росія, ймовірно, прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії, щоб зрештою знайти заміну ПВК “Вагнер” у її значній присутності у бойових діях в Україні.

У Розвідці наголошують, що таке рішення відбувається в контексті гучної суперечки між Міноборони Росії та ПВК “Вагнер”.

Зазначається, що, ймовірно, військове керівництво РФ прагне замінити “Вагнер” на більш контрольовану приватну військову компанію.

Однак, за повідомленням Британської розвідки, жодна інша відома російська ПВК навіть близько не відповідає ПВК “Вагнер” за розмірами чи бойовою потужністю.

Чому Росія залучає у війну саме ПВК

За звітом Британської розвідки, Росія залучає у війну проти України саме ПВК, а не регулярну армію через те, що вони можуть бути більш ефективними.

Це пов’язано з тим, що ПВК краще оплачуються та є більш ефективними у війні, ніж регулярна армія РФ.

Крім того, керівництво Росії, ймовірно, вважає, що великі втрати серед ПВК у суспільстві сприймуть краще, ніж втрати у лавах регулярних військ РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?