Пригожин використовує антивоєнні настрої росіян з метою зміцнення власного авторитету — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин використовує антивоєнні настрої росіян з метою зміцнення власного авторитету — ISW

Пригожин використовує антивоєнні настрої росіян з метою зміцнення власного авторитету — ISW
Джерело:  online.ua

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин закликав пом’якшити вирок батькові, чия 12-річна донька намалювала антивоєнний малюнок. В ISW зазначили, що мотиви голови "Вагнера" полягають у зміцненні свого ж авторитету серед росіян, що налаштовані проти війни.

Джерело: ISW

Пригожин закликав пом’якшити вирок батькові дівчинки з антивоєнним плакатом

Цього тижня батька дівчинки Олексія Москальова засудили до двох років колонії суворого режиму за дискредитацію армії РФ після того, як його донька намалювала малюнок з написом “нет войне” та антивоєнних дописів у соцмережах.

Євген Пригожин написав, що вирок слід переглянути та порекомендував адвокатам, пов’язаних з Вагнером, приєднатися до захисту Москальова.

Повідомляється, що Пригожин раніше закликав карати людей, що “дискредитують” російські війська.

В медіа припускають, що таким чином Пригожин намагається підняти власний внутрішній авторитет підключившись до публічних обговорень про ув’язнення Москальова.

Реакція Пригожина на вирок Москальову особливо іронічна, враховуючи, що Пригожин спочатку був одним із найбільших і найгучніших прихильників закону про покарання тих, хто “дискредитує” російські збройні сили, — пише ISW.

Там додали, що ймовірно Пригожин скористався дискурсом навколо Москальова аби зміцнити власну репутацію та захистити Групу “Вагнера”.

Батько дівчинки з антивоєнним плакатом засуджений на два роки ув’язнення

У квітні минулого року 12-річна дівчинка Марія намалювала малюнок на уроці малювання, на якому російські ракети обстрілюють українську сім'ю. На малюнку вона написала "Ні війні" і "Слава Україні", через що школа викликала поліцію.

Батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок, засудили до двох років колонії.

Чоловік не прийшов на оголошення вироку та втік з-під домашнього арешту.

Дівчинку, яку чоловік виховував сам, забрали в притулок, адже Комісія у справах неповнолітніх подала позов про обмеження батьківських прав батька дівчинки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?