Росія терміново підняла в повітря бойові винищувачі - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія терміново підняла в повітря бойові винищувачі - що відбувається

Росія терміново підняла в повітря бойові винищувачі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову безсоромну провокацію над Балтійським морем - на цей раз російські фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-30СМ були підняті в повітря для відпрацювання ударів по кораблях противника в акваторії морських полігонів в Балтиці. На небезпечні дії ударної авіації Росії звернули увагу військові сили Бельгії, які направили до російських кордонів літак F-16 зі своєї бази у Прибалтиці, але російські військові направили на їх перехоплення літаки прикриття. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

У російському оборонному відомстві повідомили, що в новій провокації Росія задіяла близько десяти літаків авіаз'єднання морської авіації Балтійського флоту. Під прикриттям ланки винищувачів Су-27 пілоти виконали польоти в заданий квадрат моря для розтину надводної обстановки, а також здійснили атаки на мішені, що імітують загін кораблів умовного супротивника. Крім нанесення ударів з повітря, льотчики відпрацювали фігури складного пілотажу: вертикальні, горизонтальні і косі "бочки", бойові розвороти, а також прийоми догляду від засобів протиповітряної оборони умовного противника.

Це не перша небезпечна провокація, яку Росія влаштовує за останні дні. Кілька днів тому російський винищувач Су-35 небезпечно перехопив американський патрульний літак P-8A Poseidon. Провокаційні дії з боку російського екіпажу, який наблизив російський винищувач до американського літака майже на 7 метрів, привели до турбулентності і вихлопу реактивного двигуна американського P-8A Poseidon, а також поставили під загрозу безпеку обох літаків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія терміново підняла бойові літаки в окупованому Криму. Окупанти знову влаштували в небі над Кримом повітряні бої. Вони по бойовій тривозі підняли в повітря десять військових літаків і вертольотів, які виконували роль умовного противника, який порушив повітряний кордон Росії. За ним відпрацювали удари ракетні комплекси "Тріумф" і "Панцир", які стоять на чергуванні ППО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?