Росія терміново звернулася до Ради Європи через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія терміново звернулася до Ради Європи через Україну

Росія терміново звернулася до Ради Європи через Україну
Джерело:  online.ua

У Росії шокували черговим закликом до Ради Європи щодо України. На цей раз в Москві розкритикували закон про запуск української реклами. У Путіна вважають, що він нібито "дискримінує мільйони українських громадян". У зв'язку з цим представництво Росії в Раді Європи вимагає відреагувати "на тривале недотримання Україною своїх міжнародних зобов'язань в галузі прав людини", передає ONLINE.UA.

Постійний представник Росії при Раді Європи Іван Солтановський заявив, що Рада Європи повинна відреагувати на "систематичне ігнорування" Україною рекомендацій Венеціанської комісії через мовний закон. Він вважає, що в Україні повинна виходити реклама і російською мовою, щоб "не дискримінувати мільйони російськомовних громадян України".

"Ми знову закликаємо Раду Європи відреагувати на тривале недотримання Україною своїх міжнародних зобов'язань в галузі прав людини", - заявив він.

Слід зазначити, що раніше аналогічна істерика через українську мову в Україні виникала у колишнього глави МЗС РФ Сергія Лаврова. В ході засідання міністерської ради ОБСЄ в Братиславі він цинічно звинуватив українське керівництво в "грубій дискримінації" російської мови в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 16 січня в Україні вступила в силу нова норма мовного закону. Вона передбачає переклад всієї реклами на українську мову. Відповідно до закону, тепер вся реклама в Україні на телебаченні, радіо та в друкованих виданнях ЗМІ повинна виходити тільки державною мовою. За порушення передбачені великі штрафи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?