Росія терміново звернулася в ООН через Україну - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія терміново звернулася в ООН через Україну - що відбувається

Росія терміново звернулася в ООН через Україну - що відбувається
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва попросила 18 лютого провести засідання Ради безпеки ООН щодо України у зв'язку з п'ятою річницею мінських домовленостей. З такою пропозицією виступив заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"У зв'язку з п'ятою річницею Комплексу заходів з реалізації мінських угод, яка відзначається сьогодні, 12 лютого, а також у зв'язку з п'ятою річницею ухвалення резолюції РБ ООН 2202 (17 лютого) Росія запросила проведення брифінгу Ради Безпеки", - заявив російський дипломат.

Він також наголосив, що даний захід може бути призначено на другу половину дня 18 лютого. Полянський додав, що офіційна Москва попросила провести відкрите засідання за участю представника Секретаріату ООН, від якого очікують інформації про прогрес реалізації комплексу заходів.

Варто звернути увагу на те, що резолюція РБ ООН 2202 була прийнята в 2015 році консенсусом, вона затвердила "Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод". Резолюція зробила комплекс заходів частиною міжнародного права – обов'язковим до виконання документом.

Варто зазначити, що нещодавно російський президент Володимир Путін у ході поїздки в Ізраїль запропонував лідерам п’яти країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН, терміново зібратися для вирішення проблем світу. З такою пропозицією він виступив на Всесвітньому форумі пам’яті жертв Голокосту в Єрусалимі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у МЗС  РФ зізналися, що вважають, що офіційний Київ "рухається в правильному напрямку" в питанні виконання мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?