Росія - це Європа: влада Франції зробила нову резонансну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія - це Європа: влада Франції зробила нову резонансну заяву

Росія - це Європа: влада Франції зробила нову резонансну заяву
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запевняє, що "Росія розташована в Європі". З даною заявою він виступив після останніх коментарів президента Франції Еммануеля Макрона щодо Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

"Існують географічні, історичні та культурні дані, якими занадто часто нехтують: Росія розташована в Європі", - заявив міністр на щорічній конференції послів Франції.

Варто зазначити, що вже 9 вересня Ле Дріан відвідає Москву разом з міністром оборони Франції Флоранс Парлі, щоб "почати говорити про те, що може знову стати архітектурою безпеки та довіри".

"Стосовно України існує небувале вікно можливостей, воно виникло з українським президентом, який прагне до миру і який має в своєму розпорядженні необхідну політичну опору для того, щоб ухвалювати складні політичні рішення. Сьогодні складається ситуація, яка дозволяє нам організувати в найближчі тижні зустріч в "нормандському форматі", і ми не повинні впустити шансу добитися конкретного просування вперед", - додав дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Макрон та американський президент Дональд Трамп погодилися запросити Росію на саміт G7 наступного року, але новина потрапила під критику російських посадовців.  Представники уряду заявили  про необхідність зняття санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?