Росія, Туреччина та Іран домовились про створення спеціальних зон у Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія, Туреччина та Іран домовились про створення спеціальних зон у Сирії

Росія, Туреччина та Іран домовились про створення спеціальних зон у Сирії
Джерело:  BBC

У столиці Казахстані Астані підписано меморандум про створення у Сирії чотирьох зони безпеки: домовленості про це було досягнуто після завершення переговорів представників Росії, Туреччини та Ірану.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Читайте також: У Сирії загинув ще один російський військовий

Документ передбачає створення чотирьох зон безпеки на територіях, які контролюються сирійськими повстанцями на північно-заході провінції Ідліб, в деяких частинах провінції Хомс, а також в анклаві Східна Гута поряд з Дамаском.

Планується, що всередині цих зон безпеки буде заборонено застосування будь-яких видів зброї, гуманітарних організацій будуть створені всі умови для роботи, будуть вжиті заходи по відновленню основних об'єктів соціальної інфраструктури, водопостачання та інших систем життєзабезпечення.

Зони безпеки будуть оточені контрольно-пропускними пунктами, які будуть контролюватися представниками повстанців і урядових військ. В якості спостерігачів там можуть бути розміщені іноземні війська.

Повідомляється, що під час підписання документу деякі представники сирійської опозиції пішли з переговорів на знак протесту, проте частина опозиції залишилася в залі.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін заявив, що відносини з Туреччиною повністю відновлені, після "кризи", що сталася в 2015 роц і.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?