Росія у вогні: експерти вигадали, як приборкати масштабні пожежі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія у вогні: експерти вигадали, як приборкати масштабні пожежі

Росія у вогні: експерти вигадали, як приборкати масштабні пожежі
Джерело:  online.ua

Російські фахівці будуть викликати штучні опади у Красноярському краї і Іркутської області для боротьби з лісовими пожежами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу федеральної "авіалісохорони".

"1 серпня, спеціальний літак-зондіровщик Ан-26 злетів в Іркутську і взяв курс на північ Іркутської області. Там, в районі дії лісових пожеж в Казачинське-Ленський, Киренському і Усть-Кутськом районах, спостерігаються умови для розвитку хмарності, придатної для проведення робіт по штучному викликанню опадів з метою боротьби з лісовими пожежами", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що опади будуть викликані за допомогою запуску в хмари спеціальних піротехнічних патронів з йодистим сріблом.

Нагадаємо, що на даний момент на території РФ зафіксовано майже 470 пожеж в лісах загальною площею понад 2,9 млн гектарів. Режим "Надзвичайної ситуації" діє в Іркутській області, Красноярському краї, в двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на одному з гірськолижних курортів під Хабаровськом у дитячому наметовому таборі спалахнула пожежа —загинуло 4 дитини. Пожежа в таборі спалахнула уночі проти 23 липня близько 00:02 години.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?