Росія в обмін на "Шахеди" постачає Ірану кіберзброю — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія в обмін на "Шахеди" постачає Ірану кіберзброю — WSJ

Росія в обмін на "Шахеди" постачає Ірану кіберзброю — WSJ
Джерело:  online.ua

Росія постачає Ірану пристрої та програмне забезпечення для стеження та ведення кібервійни.

Джерело: The Wall Street Journal

Коли Росія та Іран підписали угоду

Росія в обмін на порівняно дешеві та ефективні безпілотники постачає Ірану кіберзброю.

Співпраця між Москвою й Тегераном активізувалась після того, як останній погодився надати, окрім дронів, також ракети малої дальності й танкові та артилерійські снаряди.

Російська влада вирішила, що вигоди від поглиблення військових відносин з Іраном переважають будь-які недоліки, – йдеться в матеріалі.

Що Іран отримав від РФ

Тегеран шукає кібердопомоги разом із тим, що, за словами офіційних осіб США та Ірану, запитує про десятки елітних російських ударних вертольотів і реактивних винищувачів, а також про допомогу з його програмою ракет дальнього радіуса дії.

Від початку повномасштабної війни в Україні Росія надала Ірану засоби звʼязку та спостереження, а також пристрої для підслуховування та детектори брехні.

Москва вже поділилася з Іраном більш сучасними технологіями, які дозволять Тегерану зламувати телефони та програмне забезпечення, - кажуть співрозмовники видання.

Ключовим постачальником кіберпослуг Ірану є російська компанія "Протей", яка має контракти з міністерством оборони РФ.

Іран тривалий час працював над розвитком своєї кіберзброї, а іранські урядові хакери здійснюють кампанії з дезінформації та завдають ударів по інфраструктурі в країнах-суперниках, як-то США і Саудівська Аравія.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?