Росія відреагувала на відповіді США щодо "гарантій безпеки"
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія відреагувала на відповіді США щодо "гарантій безпеки"

Росія відреагувала на відповіді США щодо "гарантій безпеки"
Джерело:  online.ua

В МЗС Росії вважають деякі пункти відповіді США приводом для подальшої серйозної розмови. Проте Лавров зазначив, що не побачив відповіді на головне питання Росії.

Джерело: заява міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова

МЗС РФ не побачило головної відповіді на свої вимоги

Лавров сказав, що у документі відсутня реакція щодо нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь, які можуть загрожувати території РФ.

Там є реакції, які дають привід для початку серйозної розмови, але вони стосуються другорядних речей. На головне питання у цьому документі позитивної реакції немає, а саме — на питання про недопущення розширення НАТО на Схід та нерозміщення ударного озброєння, яке може загрожувати Росії», — заявив Лавров.

Також він повідомив, що Росіє опублікує зміст документу, оскільки США погодили його з партнерами та союзниками.

Щодо змісту відповіді, думаю, він найближчим часом стане відомим широкому загалу, тому що, як нам сказали американські колеги, хоча вони й вважають за краще, щоб документ залишився для конфіденційного дипломатичного діалогу, але він узгоджений з усіма союзниками США та з українською стороною. Тому у мене жодних сумнівів, що найближчим часом він "витіче", - повідомив міністр.

Лавров зазначив, що доповість президенту Росії Володимиру Путіну про зміст відповідей США та НАТО на російські пропозиції щодо гарантій безпеки, і той ухвалить рішення щодо подальших кроків.

Фото: flickr.com

США та НАТО передали свої відповіді Росії

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що відповідь США на російські вимоги «визначає серйозний дипломатичний шлях, якщо Росія його вибере».

Повний текст документу не будуть оприлюднювати, у США висловили сподівання, що Москва також цього не зробить.

Держсекретар США не відповів, чи у документі відмовили Кремлю щодо висунутих вимог, але наголосив, що США продовжуватимуть підтримувати принцип «відкритих дверей» НАТО.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг також повідомив, що НАТО надіслало відповіді Росії. За попередньою інформацією, поступок Кремлю не було.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?