Росія виганяє з країни сотні німецьких держслужбовців
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія виганяє з країни сотні німецьких держслужбовців

Росія виганяє з країни сотні німецьких держслужбовців
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися німецьким журналістам, російська влада уже ухвалила рішення про депортацію сотні німецьких державних службовців на тлі стрімкого скорочення кількість співробітників установ ФРН у країні-агресорці.

Джерело:  Sueddeutsche Zeitung

Влада РФ вирішила вислати з країни сотні німецьких держслужбовців

Редакція видання звертає увагу на те, що насамперед це стосується працівників сфери освіти та культури, таких як вчителі німецької школи в Москві і співробітники Інституту Гете. Депортовані також будуть й німецькі дипломати.

За попередніми даними, йдеться про щонайменше 350 осіб.

На думку журналістів, Кремль прийняв це рішення, цілком можливо, реагуючи на спроби уряду Німеччини позбутися співробітників російських спецслужб, замаскованих під дипломатів.

Як уже згадувалося раніше, минулого місяця з ФРН виїхала двозначна кількість співробітників. Після цього команда глави МЗС РФ Сергія Лаврова почала публічно погрожувати офіційному Берліну "наслідками" за такі дії.

Як у Німеччині відреагували на рішення РФ

МЗС ФРН нагадує про рішення, яке ухвалило російське дипломатичне відомство минулого місяця.

Воно передбачає введення верхньої межі чисельності персоналу дипломатичних представництв і німецьких посередницьких організацій у Росії. Ця межа, встановлена Росією з початку червня, вимагає серйозного скорочення у всіх сферах нашої присутності в Росії, – пояснюють німецькі дипломати.

Офіційний Берлін також звертає увагу на те, що залишає за собою право симетрично відреагувати на дії Москви.

Що стосується верхньої межі російської присутності в Німеччині, федеральний уряд стежитиме за тим, щоб на практиці було досягнуто реального балансу, - додають у німецькому відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?