Євросоюз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту на рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту на рік

Євросоюз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту на рік
Джерело:  online.ua

Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії.

Джерело: Офіційний журнал ЄС

ЄС скасував мита на імпорт з України

Регуляторні правила, що тимчасово призупиняють усі збори з імпорту, що надходить в ЄС з України, були оприлюднені сьогодні в Офіційному журналі ЄС. Вони набудуть чинності завтра, 4 червня, та будуть діяти до 5 червня 2023 року, - повідомила речниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Гарсія Феррер.

Феррер зазначила, що ЄК вітає швидке ухвалення цих заходів Європарламентом і Радою ЄС.

Це безпрецедентний крок, спрямований на розвиток економіки України, яка була значно ослаблена внаслідок російської агресії. Він допоможе подолати важку ситуацію, в якій опинились українські виробники та експортери після російського військового вторгнення, - сказала вона.

Фото - скриншот

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Європейському Союзу та його керівництву за рішення про скасування мит і зборів на імпорт з України.

Дякую ЄС, президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, президенту Європейської ради Шарлю Мішелю за рішення на підтримку України. 6-й пакет санкцій посилить тиск на агресора, позбавивши прибутків від продажу нафти, - написав Зеленський.

Нагадаємо, що ЄС запропонувала скасувати на рік імпортні мита на український експорт до країн ЄС 27 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?