Україна отримає першу зброю від Німеччини наприкінці червня — Мельник
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає першу зброю від Німеччини наприкінці червня — Мельник

Україна отримає першу зброю від Німеччини наприкінці червня — Мельник
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччини Андрій Мельник заявив, що першочерговим завданням у війні є повернення території, захоплених Росією за 100 днів, а перше важке озброєння від ФРН Україна отримає наприкінці червня.

Джерело: Мельник в ефірі каналу ZDF

Мельник оцінив строки поставки зброї в Україну

Мельник сказав, що за 100 днів повномасштабного вторгнення Росії Німеччина не поставила жодної одиниці важкого озброєння в Україну, а перша зброя, за оцінкою Мельника, прибуде лише наприкінці червня.

Він закликав німецький уряд надати обіцяну Україні зброю швидше, водночас схвалив нещодавню заяву канцлера Олафа Шольца про те, що Україна отримає систему ППО Iris-T та РЛС.

Також дипломат прокоментував питання деокупації Криму.

Ми ніколи не відмовимося від Криму. Це зрозуміло, - сказав Мельник.

Але, як визнав дипломат, треба бути реалістами. За його словами, Україна поки не має переваги на полі бою, тому перша мета – відвоювати території, які були окуповані Росією протягом 100 днів.

Він висловив сподівання, що Німеччина допоможе Україні припинити війну.

Андрій Мельник (фото — скриншот)

Нагадаємо, що раніше Мельник розповів, що у Бундестазі пояснюють затримки з постачанням важкої зброї до України тим, що відомство федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца гальмує їх.

Мельник припустив, що Німеччина не має бажання якомога швидше допомогти Україні важким озброєнням. За його словами, ФРН уникає рішень, які можуть сприйматися як залучення у війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?