В Кремлі не мають плану щодо приєднання окупованих українських територій
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кремлі не мають плану щодо приєднання окупованих українських територій

В Кремлі не мають плану щодо приєднання окупованих українських територій
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що у Кремлі невпевнені у діях щодо інтеграції окупованих територій України до складу РФ.

Джерело: ISW

У Кремлі у не мають плану щодо приєднання захоплених в Україні територій 

Аналітики зазначають, що наразі кремлівська окупаційна армія продовжує спроби захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ та повідомити про захоплення всієї території Луганської області.

Однак окупанти навряд-чи матимуть сили для продовження наступу на території Донецької області.

Російська примусова мобілізація навряд чи створить значну бойову міць і загострить низький моральний дух і погану дисципліну в російських і довірених підрозділах.

2 червня 113-й полк так званої "ДНР" опублікував відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому примусово мобілізовані воїни скаржаться, що всю війну провели на передовій у Херсоні без їжі та ліків, а мобілізаційні комітети не проводили необхідних медичних оглядів.

Крім того, російська окупаційна влада продовжує стикатися з проблемами встановлення постійного контролю на нещодавно окупованих українських територіях.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Інститут повідомляє, що 2 червня російські війська знову наносили ракетні та артилерійські удари по Донецькій області.

А також продовжили наступальні дії на схід від Бахмута в районі Комишувахи, Михайлівки, Врубівки, Берестового, Білогорівки, Світлодарська та Нагірного.

Ключові висновки експертів ISW:

  • Російські війська продовжують віддавати перевагу захопленню Сєвєродонецька за рахунок інших напрямків просування.

  • Окупанти продовжували штурм Сєвєродонецька та Лисичанська, щоб отримати повний контроль над Луганською областю.

  • Росіяни поступово просувалися навколо Авдіївки.

  • Українські контрнаступи на північному заході Херсонської області відкинули російські війська на східний берег річки Інгулець і, ймовірно, продовжуватимуть порушувати російські наземні лінії зв’язку уздовж траси Т2207.

  • Кремль продовжував проводити непослідовні окупаційні заходи на півдні України, що підтверджує як потужний опір українців, так і "ймовірну нерішучість Кремля щодо того, як інтегрувати окуповану територію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?