ЗСУ відбивають спроби наступу окупантів в районі Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбивають спроби наступу окупантів в районі Сєвєродонецька

ЗСУ відбивають спроби наступу окупантів в районі Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спробу штурму кремлівської окупаційної армії в районі Сєвєродонецька. Наразі у центрі міста точаться запеклі бої.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ стримують наступ окупантів під Сєвєродонецьком 

При цьому окупанти безперервно ведуть обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська, Борівського та Устинівки.

Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів поблизу Мирної Долини.

У районі Метелкіно та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції. У центральній частині Сєверодонецька продовжуються бої, - повідомляють представники Генштабу.

У Генштабі також зазначили, що окупанти готуються до відновлення наступу на Харківщині. Підрозділи російської армії поповнюють запаси матеріальних засобів, озброєння та техніки.

З метою зниження наступального потенціалу військ ЗСУ також на цьому напрямі проводиться обстріл позицій зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

У той же час українські військові відбили спроби наступу кремлівської окупаційної армії у напрямку Слов'янська, Кривого Рогу, а також поблизу Красногорівки та Полтавки, та змусили ворога відступити.

У північних областях ворог не проводить активних дій. Окупанти завдали ракетного удару по об'єктах цивільної інфраструктури в районі Гудового Сумської області. Також на Сумщині ворог обстріляв райони населених пунктів Бачевськ, Ходине та Славгород.

Наразі на Харківщині ворог намагається утримувати зайняті позиції. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Башкирівка, Моспіно, Російська Лозова, Печеніги та Михайлівка. Завдав авіаційних ударів поблизу Нового.

В районі Слов'янська під ворожі обстріли потрапили об'єкти цивільної інфраструктури в районах Дубровного, Курульки, Вернопілля, Червоної Поляни та інших.

 Поблизу довгого ворог завдав авіаударів силами армійської авіації. Проводив штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина, успіху не мав, після заподіяних підрозділами Сил оборони втрат відійшов.

В районі населенного пункту Лиман окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ярово, Щурово, Старий Караван та Райгородок. Проводив штурмові дії поблизу Студенка, бойові дії продовжуються.

У напрямку Бахмута обстріли армії здійснювались

в районах населених пунктів Покровське, Нью-Йорк, Золоте, Камишеваха, Миколаївка, Берестове, Білогорівка та Врубівка. Поблизу останнього окупанти вели безуспішні штурмові дії.

Силами штурмової та армійської авіації ворог завдав авіаудари по інфраструктурі неподалік Відродження, Ротів, Новолуганського та Доломітного.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не проводив. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам'янка, Веселе, Мар'їнка, Новомихайлівка, Авдіївка, Піски, Золота Нива. Силами окремих підрозділів та диверсійно-розвідувальних груп намагався вступати у бойові зіткнення та вести штурмові дії поблизу Красногорівки та Полтавки. Успіху не мав, відійшов на попередні позиції.

На Південнобузькому напрямку протягом доби ворог застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню з цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кавказ, Лепетиха, Дмитрівка, Осокорівка, Благодійне, Степова Долина. На окремих ділянках Криворізького напрямку противник активізував ведення повітряної розвідки та намагався провести штурмові дії. Отримав відсіч та відійшов на раніше зайняті позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?