Туреччина заявила про можливість вивезти українське зерно
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина заявила про можливість вивезти українське зерно

Туреччина заявила про можливість вивезти українське зерно
Джерело:  online.ua

Українське зерно буде доставлене на світові ринки завдяки механізму командного центру під егідою ООН, що планується створити у Стамбулі.

Джерело: Anadolu Agency

ООН очолить роботу над експортом зерна з України

Очікується, що близько 20 мільйонів тонн зерна та насіння соняшнику з Росії та України будуть доставлені на світові ринки завдяки механізму командного центру, який планується створити в Стамбулі.

Повідомляється, що під егідою ООН була підготовлена дорожня карта для вирішення глобальної продовольчої кризи, яка виникла через російське вторгнення в Україну.

Деталі дорожньої карти будуть обговорені найближчими днями на зустрічі, яка відбудеться за участю Росії, України, Туреччини та представників ООН.

На чотиристоронній нараді будуть оцінюватися такі питання, як маршрут, страхування та безпека кораблів і особливо розмінування в регіоні.

Фото — pixabay.com

У розмові з Ердоганом Путін зазначив, що Росія готова сприяти безперешкодним перевезенням вантажів у координації зі своїми турецькими партнерами, у тому числі зернових з українських портів.

У розмові з Зеленським Ердоган наголосив, що Туреччина надає особливого значення проекту створення безпечного коридору для експорту української сільськогосподарської продукції морем.

Дипломатичні джерела повідомляли, що Путін і Зеленський позитивно оцінюють співпрацю зі створення «зернового коридору».

Завдяки механізму, до якого українська та російська сторони також підходять позитивно, очікується, що порти у Чорному морі будуть розміновані, а запаси зерна безпечно потраплять на зовнішні ринки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?