Президентка Єврокомісії вважає прийняття України в ЄС моральним обов'язком союзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Єврокомісії вважає прийняття України в ЄС моральним обов'язком союзу

Президентка Єврокомісії вважає прийняття України в ЄС моральним обов'язком союзу
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії заявила, що підтримка України є «історичною відповідальністю» Євросоюзу і що ЄС має моральний обов’язок прийняти Україну.

Джерело: виступ Урсули фон дер Ляйєн на форумі GLOBSEC 2022

ЄС має моральний обов’язок прийняти Україну

У виступі на форумі GLOBSEC 2022 у Братиславі Урсула фон дер Ляйєн сказала, що «це не лише наш стратегічний інтерес, а й наш моральний обов’язок» зробити можливим для українців вступити до ЄС, усвідомлюючи їхню мужню боротьбу за своє майбутнє.

Українці воюють так хоробро, тому що прекрасно знають, що хочуть вільного та відкритого суспільства, яке належить до сильної демократичної спільноти, – додала вона.

Фон дер Ляєн пояснила, що ЄС хоче поєднати інвестиції в відновлення з реформами у сферах адміністративної спроможності, верховенства права та боротьби з корупцією.

Їхня мета – створити привабливе бізнес-середовище, «щоб інвестори мали впевненість, поверталися та інвестували в Україну» .

Вона пообіцяла, що Європейська комісія «стане на бік українців із усіма досягненнями, які ми маємо, з усім досвідом, який ми маємо», щоб здійснити ці реформи, які ведуть до вступу до ЄС .

Водночас вона зазначила, що швидкість процесу вступу залежить від України та підтримки блоку.

Європейська комісія зараз оцінює анкету, яку Україна заповнила та заповнила у квітні.

Найближчими тижнями виконавча влада ЄС дасть свою думку щодо того, чи можна надати Україні статус кандидата, і розпочне переговори про членство як перший етап процесу.

Очікується, що лідери ЄС приймуть це рішення на своєму наступному саміті 23-24 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?