Росія використовує "гарматне мʼясо" для додаткового тиску на ЗСУ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія використовує "гарматне мʼясо" для додаткового тиску на ЗСУ — Зеленський

Росія використовує "гарматне мʼясо" для додаткового тиску на ЗСУ — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Зеленський розповів про рішення ПАРЄ визнати РФ державою-терористом, резолюцію ООН, подякував за оборону Бахмута та закликав дотримуватися повітряних тривог 14 жовтня.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

Сьогодні взяв участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи – окреслив найважливіші для нас речі в досягненні миру й відновленні України та міжнародного правопорядку після цієї війни. Маємо й потужний відгук від ПАРЄ – це перша міжнародна організація, яка визначила наявний у Росії режим як терористичний.

Дуже важливо, що це політичний сигнал.

Я дякую всім нашим партнерам у Раді Європи, які працюють на справедливість для України й усього нашого континенту. Дякую нашій делегації в ПАРЄ за справді ефективну роботу! Також дякую всім українським дипломатам та нашим друзям у світі та в Організації Об'єднаних Націй, які допомогли консолідувати світову спільноту держав таким чином, що ми здобули найвищу підтримку на Генасамблеї ООН за ввесь час російської терористичної війни.

Зеленський подякував команді, яка продовжує займатися обмінами: Буданов, Єрмак, Усов, Малюк.

Сьогодні вдалося повернути з полону ще 20 українців. 14 воїнів армії, чотирьох бійців тероборони, одного нацгвардійця і одного воїна Військово-Морських сил. Працюємо над тим, щоб повернути всіх!

Наші Повітряні сили продовжують битву за українське небо.

Як і в попередні дні, я щогодини отримував звіти про збиття російських ракет і безпілотників. За добу – 11 ракетних ударів, збито шість ракет у Миколаївській, Львівській та Дніпропетровській областях. Дякую всім, хто виконує це завдання!

Зеленський відзначив бійців 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ, 1-го окремого батальйону морської піхоти і батальйону 4-ї бригади Національної гвардії України за вмілі та героїчні дії при обороні на Бахмутському напрямку.

Зараз Росія закидає на фронт тисячі цих своїх мобілізованих. Вони не мають суттєвої військової підготовки, але їхньому командуванню це й не потрібно взагалі. Вони розраховують, що мобілізовані росіяни зможуть вижити на війні хоча б кілька тижнів, потім загинуть, потім на фронт доправлять нових. Але за цей час таке використання російськими генералами своїх людей як «гарматного мʼяса» дає змогу створити додатковий тиск на наших оборонців. Це відчутний тиск. І я вдячний усім нашим воїнам, які його витримують.

Президент нагадав про Покрову, День захисників і захисниць України. Свято всіх наших воїнів – від давнини до сьогодення, від козаків до повстанців, від усіх них до бійців сучасної армії.

Завтра буде 233-й день нашої повномасштабної оборони. І нові кроки, які наближають нас до миру й перемоги. Не розслабляємось! Бʼємо ворога! Дотримуємося правил безпеки! Дослухаємося до сигналу повітряної тривоги, особливо завтра!

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?